Huggorm och korsspindel

 

Blybergets naturreservat  hyser många arter, även sådana som vi ibland undviker. Huggormen är visserligen giftig, men risken att få ett bett vid en skogstur är nog obefintlig. Korsspindeln är också giftig, men inte för människor. Vi är tydligen för hårdhudade för att dess bett ska tränga igenom vårt skinn. Däremot är det inte så trevligt att få dess nät i ansiktet, när man inte ser sig för. Det blir också extra jobb för de stackars spindlarna. Visserligen väver de ett i allmänhet ett nytt nät varje dag, men då äter de först upp det gamla nätet och tillgodogör sig näring från det först.

huggorm1

Huggorm

 

korsspindel1

Korsspindel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s