Höst vid Flugen

 

morgondimma -1

Morgondimman svävar i tunna stråk  på den spegelblanka sjön. Det råder en trolsk och skör stämning, alla ljud blir så tydliga och nära. Stämningen förtätas när en storlom ropar i fjärran. Ekot vandrar en lång stund mellan bergen.   De första solstrålarna värmer bryter snabbt förtrollningen. Dimman lättar på några få minuter. Omgivningarna är plötsligt skarpa, kristallklara. Vackert på ett annat sätt, inte lika subtilt. Den höstliga bjärta färgskala ger ett övermått av färger som är svårsmält även för en naturromantiker.

DSC_0136 lom (2)

 

höstspegling

En färgsprakande palett uppenbarar sig i vattnets spegel.

 

sångsvan-2

Sångsvanen vid strandkanten förbereder sig för flytt söderut. Sångsvanen var för några decennier sedan en ovanlig gäst här. Den hade sina häckningsplatser lång norrut och syntes bara vid flyttning. Nu häckar många svångsvanspar i närheten .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s