Våren

Redan som ung fältbiolog höll jag koll på vårtecken och antecknade fåglars ankomst och de första vårblommorna. Vi kallade det förstås fenologi för att det lät mer vetenskapligt och seriöst. Fortfarande eller kanske ännu mer nu, så är våren upptäckarlustens tid.  Tyvärr tycks tiden inte riktigt räcka till för att hinna uppleva allt. För mig är det mest efterlängtade vårtecknet storspovens drill. Den lät sig höras den 8 april i år,  fyra dagar tidigare än i fjol.  Tranorna har varit här snart tre veckor. Koltrasten tycks komma allt tidigare varje år, och dess klara flöjtning möter oss dagligen när vi kommer hem från jobbet. Våren bjuder på intryck dagligen om man går seende och hörande genom vardagen.tranor sörbo

Sörbo 1

koltrast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s