Ugglor

slaguggla2_redigerad-1

Vad är det som sitter på ladtaket? På avstånd så var det en obekant knöl. Snart såg jag att det var en slaguggla  som tycktes obekymrad att jag närmade mig. Vid boet kan slagugglan göra sig förtjänt av sitt namn. En attack av ugglan kan golva en vuxen människa  trots att den bara väger 1 1/2 kg –  dessutom med ordentligt blodvite. Här har den inga ungar att försvara så det går att närma sig relativt riskfritt.

Diverse naturfoto_001_046

Hornugglan träffade jag på en höst för flera år sedan på Järnmyren i Freluga. Typiskt att den sträcker på sig för att efterlikna en gren.

 

 

lappuggla 3

Lappuggla vid Järnmyren. Den försökte ta en sork vid mina fötter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s